Hur man väljer den bästa diskmaskinen [köpguide]

En bänkdiskmaskin även kallad en kompakt eller bärbar diskmaskin, är en liten diskmaskin som sitter ovanpå en disk eller någon annan plan yta. Den har mycket samma funktioner som en diskmaskin i full storlek men är mycket mer kompakt, bärbar och använder mindre energi.

I allmänhet använder dessa diskmaskiner en snabbanslutningsadapter som ansluts till en standardvattenkran för vattenintag. De har en avloppsslang på enhetens baksida som gör det möjligt för smutsvattnet att rinna direkt ned i diskhon.

Vanliga frågor
Varje dag får vi frågor om våra bärbara och diskmaskiner. Nedan har vi listat de vanligaste frågorna vi får.

diskmaskin
 1. Varför ska jag skaffa en bänkdiskmaskin?
  Diskmaskiner är extremt mångsidiga. Oavsett om du behöver en som din primära diskmaskin eller för extra användning, kan dessa enheter anpassas till dina behov. Om du bor i ett litet hus som saknar plats för en inbyggd enhet, eller om du hyr en lägenhet utan diskmaskin, kan en bänkdiskmaskin vara livräddare. Från kontorsmuggar till barnflaskor, husbilar till studenter, människor upptäcker att diskmaskiner är mycket hjälpsamma i en mängd olika applikationer.
 2. Ger en bänkdiskmaskin andra resultat än en vanlig diskmaskin?
  Bänkdiskmaskiner diskar lika effektivt som modeller i full storlek. Även som bänkdiskmaskin, som du förväntar dig, använder betydligt mindre vatten och tvättmedel än sina konkurrenter i full storlek. Det betyder inte att de inte diskar så grundligt, de behöver bara inte så mycket resurser för att uppnå samma renhetsgrad.
 3. Kan jag installera min bänkdiskmaskin permanent?
  Ja, vissa bänkdiskmaskin kan verkligen installeras permanent. Inga modeller är dock särskilt utformade för permanent installation så det rekommenderas inte att göra det. Felaktig användning och installation kan upphäva garantin. Vi rekommenderar att du håller enheten bärbar och följer alla instruktioner.
 4. Jag har inte mycket bänkutrymme, hur mycket utrymme tar det upp?
  En annan fördel med bänkdiskmaskiner är den kompakta storleken. De tar vanligtvis inte mer utrymme än microugnar och sitter ovanpå en plan yta. De flesta modeller kan även passa direkt under skåpen, vilket gör den perfekt för små utrymmen. Den obetydliga storleken innebär att när diskmaskinen inte används kan den stoppas i ett skåp eller rullas bort på en köksvagn.
 5. Hur kommer en bänkdiskmaskin att påverka mina räkningar?
  Bänkdiskmaskiner är extremt ekonomiska och effektiva, de använder betydligt mindre vatten än manuell diskning eller en traditionell fullstor diskmaskin. Varje tvättcykel, som innehåller 4-6 platsinställningar, använder cirka 3 liter vatten.
 6. Finns det specifika tvättcykler?
  Många bänkdiskmaskiner har samma funktioner som en diskmaskin i full storlek inklusive olika tvättcykler. De innehåller vanligtvis tunga, normala, ljus, glas, hastighet och blötläggning. Bänkdiskmaskiner kan också erbjuda automatisk tvätt- och sköljmedel.